FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KANADA "ZADOVOLJNA" ODLUKOM UKRAJINSKOG SUDA

OTTAWA, 26. studenog 2004. (Hina/AFP) - Ottawa je "zadovoljna"odlukomukrajinskog Vrhovnog suda da se do daljnjega zabrani službenoobjavljivanje rezultata predsjedničkih izbora u toj zemlji, izjavilaje u četvrtak potpredsjednica vlade Anne McLellan.
OTTAWA, 26. studenog 2004. (Hina/AFP) - Ottawa je "zadovoljna"odlukom ukrajinskog Vrhovnog suda da se do daljnjega zabrani službeno objavljivanje rezultata predsjedničkih izbora u toj zemlji, izjavila je u četvrtak potpredsjednica vlade Anne McLellan.

"Vrlo smo zadovoljni da se taj slučaj nalazi pred Vrhovnim sudom", izjavila je ona nakon sastanka vlade u Ottawi.

"Ponovo ćemo razmotriti svoje odnose s Ukrajinom ako ne budemo uvjereni da se demokratska volja naroda reflektira u konačnom ishodu tih izbora", dodala je McLellan.

Ukrajinski Vrhovni sud zabranio je u četvrtak službenu objavu rezultata izbora, otvorivši formalno mogućnost da su oni neregularni, nakon brojnih optužbi oporbe i Zapada za masovno nepoštivanje izbornih pravila.

Ottawa je u srijedu odbila priznati rezultate koje je objavila ukrajinska Središnja izborna komisija, prema kojima je izbornu pobjedu na predsjedničkim izborima u nedjelju odnio proruski usmjereni kandidat vlasti Viktor Janukovič.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙