FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački direktori vode na ljestvici plaća

BRUXELLES, 29. studenog 2004. (Hina) - Prvi podrobni podaci o plaćamauprave Siemens-a pokazuju da je izvršni direktor Heinrich von Piererprošle godine zaradio 4,6 milijuna eura, što se poklopilo sistraživanjem jedne konzultantske tvrtke koje otkriva da njemačkimenadžeri imaju povoljnije uvjete angažmana nego njihove europskekolege, bilježi The Financial Times.
BRUXELLES, 29. studenog 2004. (Hina) - Prvi podrobni podaci o plaćama uprave Siemens-a pokazuju da je izvršni direktor Heinrich von Pierer prošle godine zaradio 4,6 milijuna eura, što se poklopilo s istraživanjem jedne konzultantske tvrtke koje otkriva da njemački menadžeri imaju povoljnije uvjete angažmana nego njihove europske kolege, bilježi The Financial Times.

Pierer je primio kompenzaciju u gotovini od 3,56 milijuna eura plus naknadu u vidu dionica, procijenjenu na 1,08 milijuna eura, objavio je Siemens u godišnjem izvješću za financijsku godinu koja je završila u rujnu, napominjući da usklađuje plaće uprave s međunarodnim mjerilima.

Piererova je plaća pritom manja od prošlogodišnje plaće izvršnog direktora Deutsche Bank Josefa Ackermana, najbolje plaćenog njemačkog menadžera, koji je dobio 11 milijuna eura.

Istraživanje primanja čelnih europskih menadžera, koje je provela konzultantska tvrtka Hay, pokazuje, pak, da su izravna kompenzacija i dugoročni poticaji isplaćeni čelnim menadžerima velikih njemačkih tvrtki 30 posto viši od europskog prosjeka.

Neobjavljeno istraživanje u više od 200 tvrtki čija prodaja odnosno tržišna kapitalizacija premašuje jednu milijardu eura, pokazalo je da su osnovice za plaće menadžera najviše u Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Italiji. No, kada se uzmu u obzir i bonusi, ukupne isplate najviše su u Španjolskoj i Njemačkoj.

Po rezultatima tog istraživanja, osnovne američke plaće su ispod europskog prosjeka, no bonusi i dugoročni poticaji u SAD-u su mnogo viši.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙