FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC SE U TRIPOLIJU ZALOŽIO U KORIST OSUĐENIH BUGARKI

SOFIJA, 27. studenog 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednikJacques Chirac se tijekom ovotjednog posjeta Tripoliju založio za petbugarskih bolničarki i jednog palestinskog liječnika koji su u Libijiosuđeni na smrt, navelo je u subotu francusko veleposlanstvo uSofiji.
SOFIJA, 27. studenog 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac se tijekom ovotjednog posjeta Tripoliju založio za pet bugarskih bolničarki i jednog palestinskog liječnika koji su u Libiji osuđeni na smrt, navelo je u subotu francusko veleposlanstvo u Sofiji.

"Predsjednik Jacques Chirac je duboko zabrinut za sudbinu bugarskih bolničarki i pozvao je pukovnika Moamara Gadafija da pronađe pravedno i brzo rješenje tog vrlo bolnog slučaja", stoji u francuskom priopćenju.

Veleposlanstvo je tako odgovorilo uvodniku najvećeg bugarskog dnevnog lista Trud, koji je u subotu zamjerio predsjedniku Chiracu što nije pokrenuo pitanje bugarskih bolničarki tijekom svog posjeta u Tripoliju u srijedu i četvrtak.

Pet bugarskih bolničarki i jedan palestinski liječnik osuđeni su u Libiji na smrt nakon što su, kako tvrdi lokalno pravosuđe, izazvali epidemiju AIDS-a u pedijatrijskoj bolnici Bengazija, na sjeveru Libije.

Sofija se u obrani svojih državljanki poziva na svjedočenja francuskog profesora, Luca Montagniera, jednog od otkrivača virusa AIDS-a i talijanskog profesora Vittoria Colizzija, koji drže da je epidemiju izazvala loša higijena u bolnici i da je počela prije dolaska bugarskih bolničarki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙