FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC NE SUMNJA U ISTODOBNI ULAZAK RUMUNJSKE I BUGARSKE U EU

MARSEILLE, 14. studenog 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednikJacques Chirac izjavio je u nedjelju u Marseilleu da će Bugarska iRumunjska, kao što je i planirano, istodobno ući u Europsku uniju2007. godine, unatoč trenutačnom kašnjenju Bukurešta u ispunjavanjuobaveza.
MARSEILLE, 14. studenog 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac izjavio je u nedjelju u Marseilleu da će Bugarska i Rumunjska, kao što je i planirano, istodobno ući u Europsku uniju 2007. godine, unatoč trenutačnom kašnjenju Bukurešta u ispunjavanju obaveza.

Mišljenje da će buduće proširenje EU-a na Bugarsku i Rumunjsku 2007., a "odmah zatim" i na Hrvatsku, ugroziti jedinstvo Unije je "bijedno", rekao je Chirac na susretu s mladima u Marseilleu.

"Bugarska je spremna za ulazak", Rumunjska "malo kasni", ali "ne sumnjamo da neće istodobno ući" u Uniju, rekao je Chirac, pozivajući da se na Rumunjsku čini "prijateljski pritisak" kako bi ispunila potrebne uvjete.

Govoreći o balkanskim zemljama, Chirac je rekao da i njima treba omogućiti europsku integraciju. "Svi vidimo da je to područje stalnih nemira, neprekidnih tragedija, ratova i etničkih sukoba", dodao je. "Jedini način da se tu dovede mir i poštovanje drugog je integracija u Europu", istaknuo je Jacques Chirac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙