FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAKO OSIGURANJE ZA PROSLAVU OBLJETNICE OKTOBARSKE REVOLUCIJE

MOSKVA, 7. studenog 2004. (Hina/AFP) - Policija je u nedjeljupreplavila ulice u središtu Moskve, dok su Kremlj i komunisti posebnimsvečanostima obilježavali obljetnicu Oktobarske revolucije, u sjeniprijetnje terorističkog napada, što se danas događa u prigodi gotovosvake veće proslave u Rusiji.
MOSKVA, 7. studenog 2004. (Hina/AFP) - Policija je u nedjelju preplavila ulice u središtu Moskve, dok su Kremlj i komunisti posebnim svečanostima obilježavali obljetnicu Oktobarske revolucije, u sjeni prijetnje terorističkog napada, što se danas događa u prigodi gotovo svake veće proslave u Rusiji.

Svi su podzemni pješački prolazi oko Kremlja bili zatvoreni, ulicama su patrolirali policijski automobili i stotine policajaca, a promet je bio ograničen.

Dan 7. studenog - kada se obilježava obljetnica početka Oktobarske revolucije iz 1917. godine, u vrijeme kada je Rusija još rabila stari julijanski kalendar - u Rusiji je još uvijek neradni dan, ali je od raspada SSSR-a tema prepirke koja je ove godine poprimila nove razmjere.

Naime, Kremlj je nedavno predložio da se na taj dan slavi dan nacionalne pomirbe i da se prebaci na 4. studenoga, kada je pobjedom završen rat protiv Poljske.

Vlada je na Crvenom trgu ipak organizirala mimohod oko dvije tisuće vojnika. Premda nitko od političkih dužnosnika nije bio nazočan na mimohodu, televizijski snimci su najstarije gledatelje podsjećali na prošla vremena.

Kako prenosi televizija, smotra obilježava obljetnicu 7. studenog 1941., kada su vojnici u mimohodu prolazili Crvenim trgom uoči odlaska u borbu s njemačkim postrojbama koje su bile nadomak prijestolnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙