FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovarsko-bilogorska županija za marku junetine "baby beef"

BJELOVAR, , 26. studenog 2004. (Hina) - Bjelovarsko-bilogorskažupanija, među vodećima u stočarstvu, iduće godine u svom proračunu zauzgoj junetine i proizvodnju "baby beefa" kao robne marke uložit ćepola milijuna kuna, rečeno je na današnjem skupu u Bjelovaru.
BJELOVAR, , 26. studenog 2004. (Hina) - Bjelovarsko-bilogorska županija, među vodećima u stočarstvu, iduće godine u svom proračunu za uzgoj junetine i proizvodnju "baby beefa" kao robne marke uložit će pola milijuna kuna, rečeno je na današnjem skupu u Bjelovaru.

Uz čelnike županije na skupu su bili predstavnici Udruge za tov i uzgoj junadi "Baby beef" i predstojnik Zavoda za stočarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu dr. Ivan Jurić.

Na skupu je rečeno da je nekada Hrvatska na godinu izvozila 20.000 tona junetine koja se prodavala u elitnim europskim restoranima, a da smo sada postali veliki uvoznik mesa.

Dr. Jurić istaknuo je da što prije treba krenuti u proizvodnju mesa po sustavu krava - tele. Budući da je u Hrvatskoj sve više krava mliječne, a sve manje mesne pasmine, te je zbog miješanja pasmina poremećena genetska čistoća, procjenjuje se da je za proizvodnju "baby beefa" spremno tek pet posto stoke u našoj zemlji.

Predsjednik Udruge za tov i uzgoj junadi "Baby beef" Toni Raić naglasio je da je stočarstvo u velikoj krizi te da je uzgoj junetine za izvoz mogućnost da se koliko-toliko pokrene rast proizvodnje te cijenjene vrste mesa. Junetina koju proizvode naši stočari zbog specifične prirodne prehrane ispunjava sve uvjete da dobije potvrdu - izvorno hrvatsko, kazao je.

Ne pokrene li se uzgoj junadi, zaključeno je, Hrvatska neće moći potrošiti svoj kukuruz za stočarstvo, nego će ga izvesti i time omogućiti zapošljavanje u nekim drugim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙