FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava Medike o interesu inozemnih tvrtki

ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Uprava Medike, zagrebačke tvrtke zatrgovinu lijekovima i sanitetskim materijalom, pozdravlja zanimanjeuglednih inozemnih tvrtki za ulaskom u njihovu vlasničku strukturudržeći da to potvrđuje da je Medika primjer uspješne hrvatskekompanije.
ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Uprava Medike, zagrebačke tvrtke za trgovinu lijekovima i sanitetskim materijalom, pozdravlja zanimanje uglednih inozemnih tvrtki za ulaskom u njihovu vlasničku strukturu držeći da to potvrđuje da je Medika primjer uspješne hrvatske kompanije.

Vodeća europska farmaceutska trgovačka kompanija Celesio objavila je danas da je sa slovenskom tvrtkom Lek zaključila dogovor o kupnji 10,82 posto dionica koje Lek ima u Medici. Dovršenje transakcije najavljeno je za početak 2005. godine.

Uprava će, kako ističu, i nadalje provoditi postavljenu poslovnu politiku koja polazi od razvoja temeljne djelatnosti i vlastita regionalnog razvoja, uz očuvanje reputacije i sačuvanja radnih mjesta.

U Korporativnim komunikacijama Medike naglašavaju da je zanimanje ulagača rezultiralo i aktivnijim, transparentnim trgovanjem dionicama na Burzi.

Zanimanje ulagača rezultiralo je značajnim povećanjem cijene dionicama Medike, koje su od kraja listopada poskupjele za više od 50 posto. Naime, cijena im je povećana sa 4.961 kune, koliko su stajale na kraju listopada, na 7.500 kuna, koliko je iznosila početkom tjedna na Zagrebačkoj burzi. Nominalna vrijednost dionice je utvrđena na 500 DEM. Samo jučer, 25. studenoga, ukupno je prodano 1415 dionica Medike za više od 9,8 milijuna kuna, po prosječnoj cijeni od 6.956,83 kune, da bi danas bilo prodano 3.461 dionica ukupne vrijednosti 24,42 milijuna kuna, po prosječnoj cijeni od 7.058,19 kuna.

Uz Plivu, koja ima pojedinačno najveći dio vlasništva u Medici, 24,71 posto, najveći su dioničari i dvije slovenske farmaceutske kompanije - Krka (11,68 posto) i Lek (10,82 posto), slijedi Gradska ljekarna Zagreb (3,31 posto), dok je ostatak dionica u vlasništvu malih dioničara i same Medike (5,79 posto).

Iz Plive su nedavno objavili tek da je "Pliva zadovoljna što su brojne internacionalne kompanije pokazale interes za kupnju dionica Medike".

Na pitanje razmatraju li mogućnost prodaje svog udjela u Medici (24,71 posto), u Plivi odgovaraju da "se u sklopu cjelovitih poslovnih planova i inicijativa Pliva Grupe kontinuirano usklađuje strategija nastupa na tržištu u Hrvatskoj te će se o aktualnim inicijativama i navedenim ponudama donijeti odluka u skladu s maksimaliziranjem vrijednosti za Plivine dioničare".

Medika je, po podacima dostavljenim Zagrebačkoj burzi, u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila dobit od 2,78 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙