FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRUPPO BANCA INTESA PREGOVARA O KUPNJI SARAJEVSKE ABS BANKE

SARAJEVO, 18. studenog 2004. (Hina) - Talijanski bankarski koncernGruppo Banca Intesa pregovara o kupnji sarajevske ABS banke, prenosi učetvrtak "Dnevni avaz" pozivajući se na dobro informirane izvore izbosanskohercegovačkih bankarskih krugova.
SARAJEVO, 18. studenog 2004. (Hina) - Talijanski bankarski koncern Gruppo Banca Intesa pregovara o kupnji sarajevske ABS banke, prenosi u četvrtak "Dnevni avaz" pozivajući se na dobro informirane izvore iz bosanskohercegovačkih bankarskih krugova.

ABS banka je u privatnom vlasništvu i svrstava se u red srednje rangiranih u BiH. Sredinom ove godine njezina aktiva iznosila je 123,3 milijuna konvertibilnih maraka (oko 62 milijuna eura), dok je njezina dobit za prvih šest mjeseci bila oko 500 tisuća eura.

Ukoliko bi bio postignut dogovor o kupnji ABS banke on bi se navodno realizirao uz posredovanje Privredne banke Zagreb koja je članica Gruppo Banca Intesa.

Talijanske banke u BiH do sada su bile prisutne samo kroz djelovanje UNI Credit Zagrebačke banke koja kontrolira oko trećinu novčarskog tržišta u toj zemlji.

Najveći dio banaka u BiH u vlasništvu je austrijskih bankarskih grupacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙