FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader razgovarao s poljskim premijerom Belkom

PORTOROŽ-SEISanader razgovarao s poljskim premijerom BelkomPORTOROŽ,26. studenoga 2004.(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanadersastao se u petak popodne na margini plenarnog zasjedanja predsjednikavlada država Srednjoeuropske inicijative u Portorožu i s poljskimpremijerom Marekom Belkom, a najavio je da će premijerima svih državačlanica EU-a uputiti pismo u vezi s očekivanim datumom početkapregovora Hrvatske s Europskom unijom.
PORTOROŽ,26. studenoga 2004.(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastao se u petak popodne na margini plenarnog zasjedanja predsjednika vlada država Srednjoeuropske inicijative u Portorožu i s poljskim premijerom Marekom Belkom, a najavio je da će premijerima svih država članica EU-a uputiti pismo u vezi s očekivanim datumom početka pregovora Hrvatske s Europskom unijom.

"Neću navoditi samo napredak Hrvatske već i činjenicu da se ovaj proces proširenja ne smije zaustaviti i zbog drugih procesa na jugoistoku Europe. Riječ je o širem kontekstu", rekao je Sanader nakon susreta s Belkom, govoreći o pismu kojim će europske premijere upoznati s napretkom Hrvatske u ispunjavanju kriterija za učlanjenje u EU.

Sanader je rekao da je od poljskog premijera dobio jamstva da će Poljska idućeg mjeseca podržati Hrvatsku u nastojanju da EU odredi početak pregovora o članstvu Hrvatske u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙