FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUČKOVSKI MANDATAR ZA SASTAV NOVE VLADE

SKOPLJE, 26. studenoga 2004. (Hina) - Makedonski ministar obrane VladoBučkovski predložen je za mandatara za sastav nove vlade, pošto je naizvanrednom kongresu Socijaldemokratskog saveza, u noći od četvrtka napetak, izabran za predsjednika te najveće i vladajuće stranke uMakedoniji.
SKOPLJE, 26. studenoga 2004. (Hina) - Makedonski ministar obrane Vlado Bučkovski predložen je za mandatara za sastav nove vlade, pošto je na izvanrednom kongresu Socijaldemokratskog saveza, u noći od četvrtka na petak, izabran za predsjednika te najveće i vladajuće stranke u Makedoniji.

Dosadašnji predsjednik vlade Hari Kostov je, nakon pet mjeseci obnašanja te dužnosti početkom studenoga podnio ostavku s obrazloženjem da sve reforme u zemlji blokira koalicijski partner u vladi, Demokratska unija za integraciju. Ta stranka zastupa interese Albanaca koji čine oko 25 posto od oko 2 milijuna stanovnika u Makedoniji.

Kostov je optužio tu stranku i njezina predsjednika Alija Ahmetija za nepotizam i korupciju kao i za rad isključivo u interesu stranke i albanske zajednice.

Hari Kostov postao je premijer nakon što je ovog proljeća Branko Crvenkovski tadašnji premijer i čelnik SDS-a izabran za predsjednika države, poslije tragične smrti predsjednika Borisa Trajkovskog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙