FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Žužul: nisam kriv ni politički, ni pravno, ni moralno

ZAGREB,25. studenoga 2004.(Hina) - Nisam kriv za sukob interesa, nitiza bilo koju od silnih optužbi, nisam kriv ni pravno, ni politički, nimoralno, izjavio je večeras ministar vanjskih poslova Miomir Žužulbraneći se u Hrvatskom saboru od oporbenih optužbi o navodnojupletenosti u slučaj Imostroj.
ZAGREB,25. studenoga 2004.(Hina) - Nisam kriv za sukob interesa, niti za bilo koju od silnih optužbi, nisam kriv ni pravno, ni politički, ni moralno, izjavio je večeras ministar vanjskih poslova Miomir Žužul braneći se u Hrvatskom saboru od oporbenih optužbi o navodnoj upletenosti u slučaj Imostroj.

Žužul je odlučno odbacio optužbe da je primao mito i bio u sukobu interesa.

Nitko iz moje obitelji u cijeloj priči nije dobio mito, niti je ta mogućnost postojala, nisam bio ni u sukobu interesa, kazao je.

Otklonio je oporbene sumnje da je nakon afere u koju je, navodno bio upleten, okrnjen njegov ugled u svijetu.

Kredibilitet mu, kaže, u svijetu nije narušen, a to argumentira podacima da je u posljednji tjedan imao niz međunarodnih obveza, da je s izabranim uzvanicima bio na nekoliko okruglih stolova.

U prilog svojoj obrani, Žužul je naveo da dvije važne institucije - Državno odvjetništvo i Državna revizija nisu pronašle nikakve nezakonite radnje s kojima ga se povezivalo.

Njihova me izvješća oslobađaju svake krivnje, kazao je, pitajući se koja to institucija, ako ne Državno odvjetništvo, može utvrditi postojanje kaznenog djela, u koje spada i mito.

Šef diplomacije priznao je tek da je, možda, u cijeloj priči davao ishitrene izjave, ispričavajući se svima koji su radi tih izjava došli do krivih zaključaka.

Vesni Pusić, koja je iznijela zahtjev triju oporbenih stranaka (SDP-a, HNS-a, HSS-a) da mu Sabor izglasa nepovjerenje zbog sukoba interesa i mita, odgovorio je kako je uglavnom iznosila sliku iz medija, a ona je, kaže, uglavnom izmanipulirana.

Cijelo vrijeme stvara se slika, da činjenica možda nema, ali da unatoč tome postoji krivnja, ocijenio je ministar Žužul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙