FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić supotpisao smjenu Podbevšeka

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike StjepanMesić supotpisao je rješenje o razrješenju ravnateljaProtuobavještajne agencije Joška Podbevšeka i uputio ga na supotpispredsjedniku Vlade Ivi Sanaderu, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić supotpisao je rješenje o razrješenju ravnatelja Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka i uputio ga na supotpis predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

U priopćenju se kaže da je predsjednik Mesić primio danas ravnatelja Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka i tom prilikom istaknuo nezadovoljstvo postupcima Protuobavještajne agencije u načinu prikupljanja podataka od novinarke Helene Puljiz.

Time nisu poštivane odredbe Ustava Republike Hrvatske koje uređuju ljudska prava i temeljne slobode te odredbe podzakonskih propisa koji uređuju način i metodologiju prikupljanja podataka i postupak primjene zakonskih ovlasti, kao i pravila struke, a što proizlazi i iz Izvješća Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost o obavljenom izvanrednom nadzoru u Protuobavještajnoj agenciji, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙