FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN DEMANTIRA POSTOJANJE TAJNOG NUKLEARNOG POSTROJENJA

TEHERAN, 18. studenog 2004. (Hina/AFP) - Jedan iranski visokinuklearni dužnosnik demantirao je u četvrtak optužbe skupine iranskeoporbe o postojanju nuklearnih aktivnosti na tajnom mjestu u Iranu irekao da Teheran može odobriti zahtjev da se pregleda to mjesto.
TEHERAN, 18. studenog 2004. (Hina/AFP) - Jedan iranski visoki nuklearni dužnosnik demantirao je u četvrtak optužbe skupine iranske oporbe o postojanju nuklearnih aktivnosti na tajnom mjestu u Iranu i rekao da Teheran može odobriti zahtjev da se pregleda to mjesto.

"U potpunosti demantiram te optužbe. Iran nema nikakvo neprijavljeno nuklearno postrojenje niti materijal", rekao je glasnogovornik ekipe pregovarača o iranskom nuklearnom programu.

"Predali smo izvješće od 1.030 stranica Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) u kojem smo prijavili sva naša nuklearna postrojenja i materijal koje posjedujemo".

Na pitanje hoće li Iran dopustiti inspektorima IAEA-e posjet tog navodnog postrojenja, glasnogovornik je rekao da je Teheran "uvijek pozitivno odgovarao na traženja inspekcija Agencije i da je uvijek surađivao, te da nije dobro da IAEA dopušta da njome manipulira poznata teroristička skupina".

Oporbena skupina objavila je u srijedu da u Iranu postoji nuklearno postrojenje koje vlasti nisu prijavile međunarodnoj zajednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙