FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POLITIČKI PRITISAK NAJBOLJI PUT DO HAAŠKIH BJEGUNACA

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Dužnosnici britanskog ministarstvaobrane jučer su priznali da će pokušaji da se srpske i hrvatskeosumnjičenike za ratne zločine vjerojatno biti neuspješni radi"sofisticirane mreže potpore koja ih okružuje", piše londonski TheGuardian u četvrtak navodeći da neimenovani dužnosnici ocjenjuju da jepolitički pritisak na vlade balkanskih država da izruče bjegunce poputRadovana Karadžića najbolji način da se nastavi dalje.
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Dužnosnici britanskog ministarstva obrane jučer su priznali da će pokušaji da se srpske i hrvatske osumnjičenike za ratne zločine vjerojatno biti neuspješni radi "sofisticirane mreže potpore koja ih okružuje", piše londonski The Guardian u četvrtak navodeći da neimenovani dužnosnici ocjenjuju da je politički pritisak na vlade balkanskih država da izruče bjegunce poput Radovana Karadžića najbolji način da se nastavi dalje.

Dužnosnici su govorili o slučaju Radovana Karadžića i Ratka Mladića, ali su izdvojili i slučaj Ante Gotovine kojeg se u Hrvatskoj smatra nacionalnim junakom, piše list i dodaje da je Gotovina "optužen za ratne zločine koji su uključivali ubijanje Srba iz krajine, 1995. 'etnički očišćenog' dijela Hrvatske".

Viši britanski dužnosnik ministarstva obrane ocjenjuje da je Karadžić razvio "vrlo uspješan i učinkovit sustav podrške", navodi list podsjećajući da dosadašnji pokušaji da se Karadžić uhiti nisu uspjeli upravo stoga što je bio na vrijeme upozoravan. "Politički će pritisak vjerojatno biti učinkovitiji", ocjenjuje britanski dužnosnik, navodi list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙