FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA NAJVEĆI TRGOVINSKI PARTNER BIH

MOSTAR, 15. studenog 2004. (Hina) - Republika Hrvatska je u prvihdevet mjeseci ove godine, prema najnovijim službenim podacima, bilanajveći trgovinski partner Bosne i Hercegovine, izjavio je uponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik Gospodarske komoreFederacije BiH Jago Lasić.
MOSTAR, 15. studenog 2004. (Hina) - Republika Hrvatska je u prvih devet mjeseci ove godine, prema najnovijim službenim podacima, bila najveći trgovinski partner Bosne i Hercegovine, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Jago Lasić.

U tom je razdoblju je Bosna i Hercegovina iz Hrvatske uvezla robe u vrijednosti od jedne milijarde i 547 milijuna konvertibilnih maraka (oko 6 milijardi i 100 milijuna kuna), što je 22,96 posto cjelokupnog uvoza Bosne i Hercegovine, rekao je Lasić.

Istodobno je, po Lasićevim riječima, iz Bosne i Hercegovine izvezeno u Hrvatsku roba vrijednosti 449 milijuna konvertibilnih maraka (oko milijardu i 800 milijuna kuna), odnosno oko 21 posto cjelokupnog izvoza BiH.

Cjelokupni uvoz u BiH u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je šest milijardi 769 milijuna konvertibilnih maraka (oko 26 milijardi i 700 milijuna kuna), a izvoz iz BiH u istom razdoblju iznosnio je dvije milijarde i 136 milijuna konvertibilnih maraka (8 milijardi i 500 milijuna kuna), objasnio je Lasić. On je posebice naglasio kako BiH uvozi čak oko 12 puta više poljoprivredno-prehrambenih proizvoda nego što ih izvozi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙