FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjedoci dali alibi Novici Petraču

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Petero svjedoka dalo je danas alibiNovici Petraču za dan kada je, prema optužnici, zajedno s jošdevetoricom optuženika sudjelovao u otmici sina umirovljenog generalaVladimira Zagorca krajem veljače ove godine.
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Petero svjedoka dalo je danas alibi Novici Petraču za dan kada je, prema optužnici, zajedno s još devetoricom optuženika sudjelovao u otmici sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca krajem veljače ove godine.

U nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu petero svjedoka, Novičinih prijatelja i poslovnih partnera, pružilo mu je alibi za dan otmice 23. veljače. Naime, prema optužnici, Novica je s prvooptuženim Ivanom Matekovićem dežurao ispred škole kako bi otmičarima pokazao maloljetnog Zagorčeva sina koji je otet po izlasku iz škole u 17,20 sati u ulici Pantovčak. No, današnji svjedoci su posvjedočili da su tog dana bili s Novicom od podneva do iza 18 sati.

Svjedok Fran Olujić kazao je da se s Novicom tog dana našao oko podneva u jednom kafiću kraj zagrebačkog Općinskog suda, da ga je Novica tu već čekao i da su zajedno bili oko pola sata.

Svjedokinja Lana Tomičić rekla je da se s optuženim našla oko 15,30 sati u kafiću "Down Town", dok je Oliver Čokara posvjedočio da se s Novicom u istom kafiću našao oko 16 sati. Kazao je da su potom otišli u Sesvete kako bi s vlasnikom jednog kafića dogovorili prodaju kave proizvođača kojega u Hrvatskoj zastupa tvrtka Novičina oca Hrvoja. Vlasnik kafića Tomo Rajić to je i potvrdio.

Svjedok Dario Kutle također je rekao da je na dan otmice susreo Novicu Petrača.

Suđenje za otmicu Zagorčeva sina, koji je bio otet četiri dana, a pušten je nakon što je njegov otac platio 750.000 eura, nastavlja se sutra kada bi trebalo svjedočiti tajnica generala Zagorca Snježana Šiprag, general Josip Ferek i odvjetnik Pero Lozica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙