FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KRITIČARI POKOPALI STONEOVOG ALEKSANDRA, GORE VIDAL GA BRANI

LOS ANGELES, 25. studenoga 2004. (Hina) - Kritičari su se obrušili nadugoočekivani film Olivera Stonea "Aleksandar", a romanopisac GoreVidal brani taj film što je stajao 160 milijuna dolara i kaže kako todjelo "lomi granice" svojim iskrenim opisom biseksualnosti.
LOS ANGELES, 25. studenoga 2004. (Hina) - Kritičari su se obrušili na dugoočekivani film Olivera Stonea "Aleksandar", a romanopisac Gore Vidal brani taj film što je stajao 160 milijuna dolara i kaže kako to djelo "lomi granice" svojim iskrenim opisom biseksualnosti.

Stoneov film počeo se prikazivati u srijedu i odmah je dobio loše kritike: kritičari su ga nazvali "dostojanstvenim promašajem" i "nevažnim epom".

Gore Vidal kaže da kritičari nisu uočili da je riječ o filmu koji će svojim odnosom prema Aleksandrovoj biseksualnosti utjecati na naraštaje.

Film se temelji na povijesnim podacima i bavi se činjenično odnosima drevnoga makedonskoga vladara sa ženama i muškarcima, što su mnogi u Hollywoodu prepoznali kao potencijalnu opasnost za zaradu.

U intervjuu za Reuters Vidal je rekao kako je film "prekretnica kad je u pitanju tema filma. Filmovi uvijek zadnji registriraju promjene u društvu, a ovaj film to čini", rekao je i dodao kako američki filmaši zaziru od prikazivanja biseksualnosti zbog straha da će izgubiti publiku. "Ne shvaćam zašto se brinu kad javnost to čini", kaže Vidal.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙