FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 4,30 SATI

ZAGREB, 25. studenog 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4:30 sati:
ZAGREB, 25. studenog 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4:30 sati:

ZAGREB - Hrvatski sabor sinoć je donio državni proračun za 2005., s predviđenim rashodima od oko 91 milijarde kuna, prihodima od 86,7 milijardi kuna, te deficitom opće države od 3,7 posto BDP-a. Vlada, a zatim i parlamentarna većina, redom su odbile svih 325 zastupničkih amandmana, 'teških' oko 4,5 milijarde kuna. Proračun je donesen s 79 glasova, a protiv je bilo 17 zastupnika.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas će nastaviti prošloga tjedna započetu raspravu o izvješćima o radu Ravnateljstva i Programskog vijeća HRT-a, od studenoga prošle do lipnja ove godine. Sabor bi, u poslijepodnevnim satima, trebao razmotriti i prijedlog triju oporbenih klubova - SDP-a, HNS-a i HSS-a o izglasavanju nepovjerenja ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu zbog "afere Imostroj".

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader ponovio je da može izraziti zadovoljstvo izvješćem predsjednika Haaškog suda Theodora Merona Općoj skupštini UN-a i izvješćem glavne tužiteljice toga suda Carle del Ponte Vijeću sigurnosti koje nije ništa kritičnije nego što se očekivalo. Tužiteljica del Ponte nije ništa drugo rekla od onoga što mi znamo, a to je, da je u suradnji Hrvatske s Haaškim sudom otvoren jedan slučaj, rekao je premijer. Dodao je da nije točna tvrdnja del Ponte da dio državnih struktura štiti generala Gotovinu i da onaj tko tvrdi suprotno mora to dokazati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je jučer da je očekivao tvrdo izvješće glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte pred Vijećem sigurnosti UN-a, ali i da smatra da taj izvještaj ne bi smio usporiti proces približavanja Hrvatske EU, ako Hrvatska bude odlučna u provođenju svoje politike. Komentirajući navod iz izvješća Carle del Ponte da postoje indikacije da Gotovina uživa "podršku dobro organizirane mreže, čije je dio i unutar državnih struktura", predsjednik Mesić je kazao kako je uvjeren da ni jedan dio vlasti ne sudjeluje u suradnji s odbjeglim generalom Gotovinom.

ZAGREB - Na svečanosti u Hrvatskome narodnom kazalištu sinoć su dodjeljene 13. po redu nagrade Hrvatskog glumišta 2004. za najbolja ostvarenja iz područja dramske, radio i televizijske umjetnosti te operete/mjuzikla, plesa, scenografije i kostimografije. Nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje dobili su dramski umjetnik Miše Martinović i baletni prvak i koreograf Miljenko Vikić. Među ostalim nagradama, za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji drame nagrađena je predstava "Ekvinocijo" Ive Vojnovića, u režiji Joška Juvančića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla 55. Dubrovačkih ljetnih igara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙