FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 15. studenog 2004.(Hina) -
ZAGREB, 15. studenog 2004.(Hina) -

ZAGREB - Olujno, ponegdje i orkansko nevrijeme s kišom u Dalmaciji i Primorju te snijegom u zaleđu i višim predjelima izazvalo je jučer velike prometne teškoće i teškoće u opskrbi strujom, štete na kućama, automobilima, a bilo je i ozlijeđenih. Dvoje Austrijanaca palo je u more s jahte, a potraga se nije mogla pokrenuti zbog bure. Prema podacima iz riječke bolnice, najmanje 20 osoba se javilo s prijelomima i drugim ozljedama. Problema s opskrbom električnom energijom bilo je u svim primorskim županijama, a sinoć je otok Pag još bio bez struje. Zračni promet iz Zagreba prema Splitu i Dubrovniku i obratno je u prekidu. Obustavljen je trajektni promet, a time i autobusne veze s otocima. Brojne ceste su bile zatvorene za promet zbog vjetra i snijega. Hrvatski autoklub sinoć je izvijestio da se prometna situacija u Lici ipak počela poboljšavati i posebno je upozorio da treba imati zimsku opremu. Meteorolozi su smirivanje vremenske situacije najavili za danas poslijepodne.

SPLIT - Danas će se u Splitu svečano obilježiti Dan obrane Grada Splita i županije Splitsko -dalmatinske te 13. obljetnica razbijanja vojnopomorske blokade Jadrana. Na svečanosti će sudjelovati potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Nakon dočeka uzvanika iz ratne luke Lora isplovit će raketna topovnjača u pravcu gradske Luke Split s koje će se za poginule i umrle hrvatske branitelje u more baciti vijenac.

ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvele građevinske tvrtke s više od pet zaposlenih tijekom 2003. iznosila je 16,19 milijardi kuna, izvijestio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na 2002. godinu, kada je iznosila 11,51 milijardi kuna, vrijednost građevinskih radova porasla je 16,7 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙