FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 4,30 SATI

ZAGREB, 14. studenog 2004.(Hina) -
ZAGREB, 14. studenog 2004.(Hina) -

ZADAR - Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata ocijenili su sinoć u Zadru na svojoj 4. konvenciji da je prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja korektan kad se radi o najtežim invalidima, ali da ga treba poboljšati kad se radi o pravima branitelja s manjim stupnjem oštećenja. "Potpuno smo svijesni stanja državnog proračuna, ali držimo da novim zakonom još bolje trebaju biti obuhvaćena prava branitelja s manjim stupnjem oštećenja", rekao je predsjednik Hvidre Republike Hrvatske Josip Đakić.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu sinoć u 22 sata zatvoren je ovogodišnji Međunarodni sajam knjiga "Interliber 2004." Voditelj "Interlibera" Jakša Depolo izjavio je do je program ovogodišnjeg Interliberabio najraznovrsniji do sada, ističući da su gostovali brojni autori, te da su se stalno održavale prezentacije i radionice. Na ovogodišnjem "Interliberu" nastupilo je 267 nakladnika, među kojima 170 hrvatskih. Zemlja partner ovogodišnjeg "Interlibera" bila je Bosna i Hercegovina.

RIJEKA - Na Generalnoj skupštini Europske kazališne konvencije (EKK) održanoj u Rijeci u petak i subotu dogovoren je program rada za sljedeće tri godine koji predviđa ostvarenje projekta "Arhipelag" i daljnju razmjenu gostovanja među europskim kazalištima, izjavio je član skupštine EKK-a redatelj Ivica Buljan. Za sada je dogovoreno gostovanje riječkog HNK Ivana pl. Zajca s predstavom "Jazz" u režiji Ivice Buljana u Luksemburgu u listopadu 2005., a u sklopu projekta "Arhipelag" ostvarivale bi se predstave iste ili slične tematike u svim kazalištima članicama Konvencije.

GOSPIĆ - Jedan planinar iz Zagreba ozlijeđen je u požaru u kome je izgorila kuća na području Velikog Lubenovca u predjelu Velebita, izvijestila je ličko-senjska Policijska uprava. Planinar je prevezen u KBC Rijeka gdje je zadržan na liječenju, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je nehotice izazvao požar. Izgorjelu nastambu, vlaništvo Hrvatskih šuma, koristilo je Planinarsko društvo "Stanko Kempny" iz Zagreba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 100.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙