FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Izvješću o "slučaju Imostroj" nema kažnjiva djela

ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - U Izvješću Državnog odvjetništva o"slučaju Imostroj" nema osnova kažnjiva djela, neslužbeno se večerasdoznaje iz Banskih dvora od izvora koji je želio ostati neimenovan.
ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - U Izvješću Državnog odvjetništva o "slučaju Imostroj" nema osnova kažnjiva djela, neslužbeno se večeras doznaje iz Banskih dvora od izvora koji je želio ostati neimenovan.

Ostale pojedinosti tog izvješća, koje je trebalo utvrditi navodnu upletenost ministra vanjskih poslova Miomira Žužula u otpis Vladinih dugova spomenutoj tvrtki, taj izvor nije želio iznositi.

O pojedinostima izvješća glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića nije večeras želio govoriti ni Vladin glasnogovornik Ratko Maček, nego je samo potvrdio da je Izvješće stiglo u Vladu koja će, po dostupnim informacijama, o njemu raspravljati sutra, najvjerojatnije tek navečer.

Državno odvjetništvo ispitivalo je zakonitost postupka stečaja Imostroja slijedom navoda u tisku i zahtjeva ministra Žužula.

Iako u Banskim dvorima to nisu službeno potvrdili, očekuje se da će se Vlada tom prilikom očitovati i o zahtjevu oporbenih stranaka SDP-a, HSS-a i HNS-a da Hrvatski sabor izglasuje nepovjerenje ministru Žužulu. Oporba ga tereti za korupciju i sukob interesa, t.j. za upletenost u aferu s Imostrojem, ali i s Bechtelom te za utaju poreza.

Vlada se o oporbenu zahtjevu mora očitovati u roku osam dana nakon dana kako je njezin zahtjev za Žužulovim opozivom uvršten u dnevni red tekuće sjednice Hrvatskog sabora.

Kako je taj zahtjev u dnevni red uvršten prošle srijede, osmi dan istječe u četvrtak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙