FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor počeo 11. sjednicu

ZAGREB,3. studenoga(Hina) - Hrvatski sabor počeo je 11. sjednicu nakojoj će se, prema danas utvrđenom dnevnom redu, očitovati o 50-aktočaka.
ZAGREB,3. studenoga(Hina) - Hrvatski sabor počeo je 11. sjednicu na kojoj će se, prema danas utvrđenom dnevnom redu, očitovati o 50-ak točaka.

U sabornici će zastupnici sjediti 21 radni dan, odnosno do 15. prosinca, kada istječe ustavni rok za redovnu sjednicu.

Sabor bi do tada trebao donijeti državni proračun za iduću godinu, no taj dokument još nije upućen u saborsku proceduru, te je za očekivati da će se naknadno uvrstiti u dnevni red.

Među zakonima koje je Vlada već poslala u Sabor je i dugo očekivani prijedlog novoga zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji ide u prvo čitanje.

Zastupnici će se očitovati i o zakonima koje su predložili oporbeni zastupnici, čak četiri takva zakona traže brisanje odredbe o 'nula promila' alkohola u krvi vozača.

Svoje će mišljenje dati i o HSP-ovu zahtjevu da Sabor osnuje istražno povjerenstvo koje bi utvrdilo kako se postupalo s transkriptima iz Ureda predsjednika Franje Tuđmana.

Prije same rasprave o točkama s dnevnog reda, zastupnici će u 'aktualnom prijepodnevu' o najaktualnijim temama propitati premijera Ivu Sanadera i članove Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙