FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uzbekistan s Lukoilom ratificirao sporazum o ulaganjima u plin

TAŠKENT, 24. studenog 2004. (Hina/AP) - Uzbekistanska vlada i ruskienergetski div Lukoil ratificirali su u srijedu sporazum o ulaganjumilijarde američkih dolara u jedno plinsko polje u Uzbekistanu tijekomidućih 35 godina.
TAŠKENT, 24. studenog 2004. (Hina/AP) - Uzbekistanska vlada i ruski energetski div Lukoil ratificirali su u srijedu sporazum o ulaganju milijarde američkih dolara u jedno plinsko polje u Uzbekistanu tijekom idućih 35 godina.

Sporazum o zajedničkoj proizvodnji na polju Kandym-Hauzak-Shadi u središnjoj regiji Buhari najavljen je ranije ove godine. Zamjenik uzbekistanskog premijera Rustam Azimov, čelnik uzbekistanske nacionalne naftne kompanije Uzbekneftegaz Abdusalom Azizov i predsjednik Lukoila Vagit Alekperov potpisali su u srijedu ratificirajući dokument u Taškentu.

Po uvjetima toga sporazuma, Lukoil će imati 90 posto vlasničkog udjela u novom zajedničkom poduhvatu, dok će preostalih 10 posto udjela držati Uzbekneftegaz.

Rezerve zemnog plina na tom polju procjenjuju se na 283 milijardi prostornih metara, navodi Lukoil u svojem priopćenju. Ruska kompanija ranije je objavila da planira uložiti 200 milijuna dolara do kraja 2007. i daljnjih 500 milijuna dolara do 2010. u uzbekistansko polje plina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙