FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD: 520 milijuna eura ulaganja u Sloveniji

LJUBLJANA, 24. studenog 2004. (Hina) - Europska banka za obnovu irazvoj (EBRD) do sada je uložila 520 milijuna eura u financijskeinstitucije, infrastrukturu i industriju u Sloveniji, a ubuduće ćepomagati i investicijama slovenskih poduzeća u regiji, izjavio je, uzostalo, predsjednik EBRD-a Jean Lemierre u razgovoru za ljubljansko"Delo".
LJUBLJANA, 24. studenog 2004. (Hina) - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) do sada je uložila 520 milijuna eura u financijske institucije, infrastrukturu i industriju u Sloveniji, a ubuduće će pomagati i investicijama slovenskih poduzeća u regiji, izjavio je, uz ostalo, predsjednik EBRD-a Jean Lemierre u razgovoru za ljubljansko "Delo".

EBRD, kazao je, ubuduće u Sloveniji očekuje jačanje privatnog sektora i nastavak privatizacije banaka i financijskih ustanova, te jačanje konkurentnosti privatnog poduzetništva u malim i srednjim poduzećima.

"Slovensko gospodarstvo je dobro, ali sada djeluje u Europskoj uniji i treba jači financijski sektor", rekao je za "Delo" od srijede Lemierre. Dodao je da će EBRD ostati 5-postotni vlasnik Nove Ljubljanske banke (NLB), čiji je trećinski vlasnik belgijska bankarsko-financijska skupina KBC. Po njegovim je riječima EBRD spremna analizirati daljnje korake u privatizaciji te najveće slovenske banke i pomoći u privatizaciji Nove kreditne banke Maribor (NKBM).

Lemierre će sudjelovati i na susretima Srednjeeuropske inicijative (SEI) u četvrtak i petak u Portorožu, na kojima će biti riječi o većoj gospodarskoj suradnji zemalja u regiji.

"Pomagat ćemo u investicijama slovenskih poduzeća u inozemstvu i osiguravati kapital za širenje, posebice zato jer mnoga slovenska poduzeća žele investirati na Balkanu", rekao je Lemierre, dodajući da je takva poslovna orijentacija dobra za ta poduzeća i za zemlje u regiji.

"Poticat ćemo ih da investiraju u države u okruženju, na tržišta koja dobro poznaju i znaju kako s njima treba poslovati", rekao je Lemierre u razgovoru za slovenski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙