FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

roditelji poginulih branitelja nezadovoljni prijedlogom zakona

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska zajednica udruga roditeljapoginulih branitelja Domovinskog rata izvijestila je danas da sepotpuno ne slaže s prijedlogom zakona o pravima hrvatskih branitelja ičlanova njihovih obitelji, koji je u drugom saborskom čitanju, jer imnisu prihvaćeni prijedlozi i amandmani na taj zakon.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata izvijestila je danas da se potpuno ne slaže s prijedlogom zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, koji je u drugom saborskom čitanju, jer im nisu prihvaćeni prijedlozi i amandmani na taj zakon.

Predsjednik Zajednice Mario Marot rekao je na konferenciji za novinare da su udruge iz Domovinskog rata, pa i Zajednica roditelja poginulih branitelja, samo načelno poduprle zakonski prijedlog, sa zahtjevom da se prihvate njihovi prijedlozi.

Nekorektnim je ocijenio da se sada govori kako zakon podupiru sve udruge iz Domovinskog rata iako su ga samo načelno poduprle, uz uvjet da se prihvate njihovi prijedlozi.

Po Marotovim riječima tako nije prihvaćen njihov prijedlog da se osnovica za mirovinu roditelja poginulog branitelja, koji su bili u radnom odnosu i zaradili svoju mirovinu te je se odrekli, imaju pravo na stopostotnu osnovicu kao i stopostotni invalidi Domovinskog rata.

Izračunski postupak po tom zakonskom tekstu vrlo je zamršen pa se nadam da će u drugom saborskom čitanju biti prihvaćeni naši amandmani u kojima se traži da taj postupak bude što jednostavniji, rekao je Marot.

Dobili smo uvjeravanja da se naše mirovine, zbog čega smo i prosvjedovali, više neće oporezivati te da će se to urediti poreznom reformom, dodao je.

Istaknuo je da njihovi zahtjevi nisu velik teret za državni proračun i da su roditelji poginulih branitelja naraštaj koji sada biološki lagano odlazi jer, naglasio je, sada plaćamo za sve stresove i gubitak svoje djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙