FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VEĆINA ZAPOSLENIKA U TAJVANSKIM UREDIMA NESRETNA

TAIPEI, 24. studenog 2004. (Hina/DPA) - Istraživanje o stanjumentalnog zdravlja zaposlenika u tajvanskim uredima pokazalo je da jevećina njih nesretna, a da ih je čak 40 posto razmatralo mogućnostsamoubojstva.
TAIPEI, 24. studenog 2004. (Hina/DPA) - Istraživanje o stanju mentalnog zdravlja zaposlenika u tajvanskim uredima pokazalo je da je većina njih nesretna, a da ih je čak 40 posto razmatralo mogućnost samoubojstva.

"Indeks nezadovoljstva" u tajvanskim uredima porastao je u odnosu na prošlu godinu s 70.77 na 74,34, pokazali su rezultati istraživanja koje je proveo Pan Asia Human Resources Menagement Consulting Corp.

Od 7.876 uredskih zaposlenika, 57 posto se požalilo na glavobolju ili na više vrsta bolova, 43 posto na nesanicu, 38 posto da se ne može koncentrirati na posao, 35 posto ima slab apetit, a 33 posto ima problema s buđenjem ujutro. Samo je 19 posto ispitanika izjavilo da nema problema.

Upitani o raspoloženju, gotovo pola ih je reklo da nema strpljenja i da su naprasiti, 41 posto hoće ići na godišnji, 37 posto ih je nedavno razmišljalo o samoubojstvu, a 35 posto želi pretući svog šefa. Samo je 15 posto izjavilo da je dobrog raspoloženja.

Na pitanje kako rješavaju frustracije, većina je odgovorila da razgovaraju s prijateljima, dok ostali to jedva podnose pušeći, idući u shopping, pijući. Samo je 17 posto odgovorilo da je zatražilo pomoć psihologa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙