FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GADAFI: LIBIJA NIJE NAGRAĐENA ZA ODUSTAJANJE OD ORUŽJA

PARIZ, 24. studenog 2004. (Hina/DPA) - Libija nije dobila pravednukompenzaciju za svoju odluku da odustane od razvoja oružja masovnoguništenja, izjavio je predsjednik Moamer Gadafi za francuski list LeFigaro u srijedu.
PARIZ, 24. studenog 2004. (Hina/DPA) - Libija nije dobila pravednu kompenzaciju za svoju odluku da odustane od razvoja oružja masovnog uništenja, izjavio je predsjednik Moamer Gadafi za francuski list Le Figaro u srijedu.

"Iskreno, bili smo malo razočarani reakcijom Europe, SAD-a, Japana (na odluku o odustajanju od oružja)", rekao je Gadafi. "Oni nisu dali Libiji kompenzaciju za njezin doprinos međunarodnom miru".

Dodao je da njegova zemlja čeka daljnje poteze međunarodne zajednice i upozorio da bi nedostatno nagrađivanje Libije za njezinu odluku moglo imati nezgodne posljedice.

"Ako ne dobijemo odštetu, druge zemlje neće slijediti naš primjer", rekao je Gadafi. "Kada smo razgovarali sa Sjevernom Korejom i Iranom, za koje se sumnja da imaju nuklearne programe, oni su rekli: 'Ali što ste dobili za nagradu? Što vam je međunarodna zajednica dala? Zašto onda želite da mi odustanemo od naših programa?"

Gadafi je kazao da mu je posebice žao što Libija nije dobila jamstva od međunarodne zajednice za svoju nacionalnu sigurnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙