FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSLOBOĐENI UN-OVI DJELATNICI OTETI U AFGANISTANU

KABUL, 23. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Troje UN-ovih djelatnikakoji su oteti u Kabulu 28. listopada, oslobođeno je u utorak ranoujutro, rekli su vladini dužnosnici.
KABUL, 23. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Troje UN-ovih djelatnika koji su oteti u Kabulu 28. listopada, oslobođeno je u utorak rano ujutro, rekli su vladini dužnosnici.

"Pušteni su jutros", rekao je dužnosnik vlade koji je želio ostati anoniman dodajući da ne zna druge pojedinosti. Drugi je vladin dužnosnik rekao da su djelatnici sada s predstavnicima vlasti.

Annetta Flanigan iz Sjeverne Irske, filipinski diplomat Angelito Nayan i Shqipe Hebibi kosovska Albanka oslobođeni su oteti su 28. listopada u Kabulu gdje su pomagali u provedbi predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Hamid Karzai.

I poslovni čovjek s Kosova Bexhet Pacoli koji je nekoliko tjedana u Kabulu pokušavao pregovarati o oslobađanju Shqipe Hebibi, potvrdio je da su taoci pušteni.

Prema diplomatskim izvorima, taoci su trenutačno u bazi NATO-ovih mirovnih snaga u Kabulu gdje obavljaju liječničke preglede.

Skupina koja je otela taoce zaprijetila je da će ih ubiti, ne budu li iz zatvora pušteni talibanski zatvorenici.

Vladini su dužnosnici rekli kako ne znaju pod kojim su uvjetima taoci pušteni.

U ponedjeljak su američke snage zarobile 12 osoba, ali nije bilo jasno je li operacija spasila UN-ove djelatnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙