FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Igrane: počelo rušenje šesteroetažne kuće

IGRANE, 22. studenog 2004. (Hina) - U Igranima kod Makarske danas jepočelo rušenje apartmanske zgrade na šest etaža u vlasništvu braćeAntičić, izgrađene u prvom redu kuća uz more.
IGRANE, 22. studenog 2004. (Hina) - U Igranima kod Makarske danas je počelo rušenje apartmanske zgrade na šest etaža u vlasništvu braće Antičić, izgrađene u prvom redu kuća uz more.

Ručno i kompresorsko rušenje obavljuju radnici građevne tvrtke koji su u prošlih pet dana iz zgrade iznijeli namještaj i druge pokretnine, poskidali prozore i vrata te rastavili dio ugrađene opreme. Zgradu osigurava interventna policija koja nije trebala djelovati.

Po neslužbenim podatcima dva će se kata "skinuti" ručno kako se ne bi oštetile okolne kuće, a ostatak će ukloniti građevinski strojevi što ih je za rušenje bespravno sagrađenih kuća angažiralo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Ministarstvo je vlasnicima braći Antičić dostavilo u srpnju prošle godine odluku o rušenju, a građevna ih je inspekcija obavijestila u svibnju ove godine o uklanjanju kuće o njihovu trošku.

U priopćenju što ga je potpisala glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević navodi se kako urbanistički uvjeti dostavljeni ulagačima 1991. dopuštaju na tom prostoru gradnju dvokatnice do 80 četvornih metara po katu. Prema tome zgradu braće Antičić nije moguće legalizirati, kazala je glasnogovornica Gojević, dodavši kako će odlukom Ministarstva u Igranima biti još rušenja, a u mjestu se spominju još dvije zgrade koje su uvelike nadmašile dopuštene veličine.

Zbog odluke ministrice Marine Matulović-Dropulić da se spriječi bespravna gradnja jučer su stanovnici Igrana mirnim prosvjedom izrazili nezadovoljstvo, a 170 mještana potpisalo je peticiju za zaustavljanje rušenja u Igranima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙