FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAPADI 11. OŽUJKA IZVEDENI RADI RUŠENJA NARODNE STRANKE

MADRID, 21. studenog 2004. (Hina/AFP) - Teroristički napadi 11. ožujkau Madridu, u kojima je poginula 191 osoba, bili su naručeni kako bi ses vlasti srušilo konzervativnu Narodnu stranku, rekao je u nedjeljuvisoki dužnosnik stranke, zastupnik Eduardo Zaplana.
MADRID, 21. studenog 2004. (Hina/AFP) - Teroristički napadi 11. ožujka u Madridu, u kojima je poginula 191 osoba, bili su naručeni kako bi se s vlasti srušilo konzervativnu Narodnu stranku, rekao je u nedjelju visoki dužnosnik stranke, zastupnik Eduardo Zaplana.

Zaplana je kazao da će se Narodna stranka vratiti na vlast zahvaljujući vođi Marianu Rajoyu, koji je dokazao hrabrost kada je ostao na čelu stranke nakon terorističkih napada 11. ožujka koji su bili "naručeni kako bi stranka izgubila vlast" na izborima 14. ožujka.

Zaplana je bio zadnji glasnogovornik Aznarove vlade koja je u ožujku izgubila izbore.

Španjolska ljevica optužila je Aznara da je manipulirao informacijama optužujući za eksplozije ETA-u kako bi prikrio tragove koji su vodili prema islamistima.

Nakon islamističkih napada u Madridu osnovana je parlamentarna komisija koja bi trebala rasvijetliti događaje. Nakon niza dužnosnika služba sigurnosti i bivših ministara, komisija bi 29. i 13. prosinca trebala saslušati Aznara i Zapatera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙