FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: RUŠENJE SLOVENSKH VIKENDICA U ISTRI

LJUBLJANA,28. listopada(Hina) - U zadnjih nekoliko dana na područjuKanala kod Svetog Ivana blizu Umaga srušeno je 25 slovenskih vikendicakoje su sagrađene bez odgovarajućih dozvola na području koje jeurbanističkim planovima predviđeno za poljoprivredne namjene, piše učetvrtak ljubljansko "Delo" u reportažnom prilogu naslovljenom "UIstri padaju (ruše se) vikendice".
LJUBLJANA,28. listopada(Hina) - U zadnjih nekoliko dana na području Kanala kod Svetog Ivana blizu Umaga srušeno je 25 slovenskih vikendica koje su sagrađene bez odgovarajućih dozvola na području koje je urbanističkim planovima predviđeno za poljoprivredne namjene, piše u četvrtak ljubljansko "Delo" u reportažnom prilogu naslovljenom "U Istri padaju (ruše se) vikendice".

List navodi da su 24 vikendice srušili sami vlasnici dok je vikendicu Vladimira Medžiča iz Kamnika srušila ekipa građevinskih radnika pod vodstvom građevinskog inspektora. Odvjetnik iz Umaga Slaviša Perović, koji zastupa skupinu slovenskih državljana, vlasnika nezakonito sagrađenih objekata, pojasnio je za "Delo" da se ne radi o diskriminatornoj mjeri nego primjeni zakona jer se ilegalni objekti ruše i u drugim dijelovima Hrvatske.

"Ako su srušili kuće poznatim generalima u Zagrebu i ako je svoju morao srušiti i istarski župan Jakovčić, logično je da se ruše i objekti Slovenaca kod Umaga", rekao je Perović za "Delo", dodajući da većina vlasnika upozorenja da je vrijeme za legalizaciju bilo između 1992. i 1995. godine i da žalbama na rješenja o uklanjanju objekata samo "kupuju vrijeme" nije shvatila "ozbiljno".

Prema podacima iz hrvatskog tiska, navodi list, u Istri su ove godine uklonjena 172 ilegalno sagrađena objekta, od čega su to učinili sami vlasnici u 150 slučajeva. Po neslužbenim podacima samo je na području Umaga za uklanjanje (rušenje) predviđeno još 300 objekata, piše ljubljansko "Delo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙