FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruši se šesteroetažna kuća u Igranima

IGRANE, 17. studenog 2004. (Hina) - U mjestu Igranima na Makarskojrivijeri danas su obavljene pripreme za sutrašnji početak rušenjašesteroetažne kuće vlasnika braće Ivana i Mate Antičića.
IGRANE, 17. studenog 2004. (Hina) - U mjestu Igranima na Makarskoj rivijeri danas su obavljene pripreme za sutrašnji početak rušenja šesteroetažne kuće vlasnika braće Ivana i Mate Antičića.

Radnici riječkog "Konstruktora" praćeni sa 50-ak pripadnika temeljne i specijalne policije iznosili su namještaj iz te velike građevine. Pred kućom je bio jedan od ulagača Ivan Antičić, a njegova supruga nije htjela izići iz kuće pa ju je policija izvela i odvela u Policijsku postaju u Makarskoj jer je ometala rad.

Ulagači su bez građevne dozvole izgradili zgradu veličine 19,80 puta 20,20 metara. Dio zgrade je pod krovom, ima prizemlje, četiri kata i potkrovlje, a drugi dio se gradi, ima prizemlje i tri kata. Po urbanističkim uvjetima koji su ulagačima odobreni 1991. na tom je prostoru moguće izgraditi građevinu od 80 četvornih metara po etaži i ne višu od dva kata. Isti uvjeti vrijede i danas po makarskom prostornom planu, stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

U Ministarstvu kažu kako je građevna inspekcija obustavila gradnju još u srpnju 1993. dok su radovi bili u tijeku, no vlasnici su se o to oglušili. Rješenje o rušenju izdano je 31. listopada 2003., no ulagači su se i na njega oglušili i nastavili gradnju te su se u zgradu i uselili. Kako su izgradili kuću koja uvelike nadmašuje uvjete predviđene prostornim planom, ona se za razliku od nekih drugih na tom prostoru ne može legalizirati. Na tom području tik do mora nalazi se cijeli niz kuća, ali ni jedna od njih nije viša od dva kata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙