FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LIJEČNICI KOD ARAFATA NISU OTKRILI OTROV

PARIZ, 22. studenog 2004. (Hina) - Liječnici kod pokojnog palestinskogpredsjednika Jasera Arafata nisu pronašli tragove poznatih otrova,rekao je u ponedjeljak Arafatov nećak Naser al-Kidwa nakon uvida unjegov medicinski karton, naglasivši ipak da i dalje ne isključujemogućnost da je Arafat bio otrovan, prenose agencije.
PARIZ, 22. studenog 2004. (Hina) - Liječnici kod pokojnog palestinskog predsjednika Jasera Arafata nisu pronašli tragove poznatih otrova, rekao je u ponedjeljak Arafatov nećak Naser al-Kidwa nakon uvida u njegov medicinski karton, naglasivši ipak da i dalje ne isključuje mogućnost da je Arafat bio otrovan, prenose agencije.

Francuski liječnici predali su u ponedjeljak Arafatov medicinski karton al-Kidwi unatoč prosvjedima Arafatove udovice Suhe koja je kopiju dobila u petak. Karton ima 558 stranica i uključuje rendgenske snimke. Al-Kidwa, palestinski izaslanik pri UN-u, predat će ga palestinskim vlastima koje će osnovati posebno povjerenstvo koje će ga proučiti, prenosi dpa.

"Nema jasne dijagnoze" i razloga Arafatove smrti, rekao je al-Kidwa novinarima nakon uvida u karton, a prenosi Reuters. "Provedeni su toksikološki testovi i nikakav otrov poznat liječnicima nije pronađen", dodao je.

Al-Kidwa ne isključuje ipak mogućnost da je Arafat bio otrovan. Naime, upitan hoće li moći uvjeriti Palestince da Arafat nije bio otrovan, al-Kidwa je odgovorio: "Ne, ne mogu vam to sa sigurnošću kazati". "Ne posjedujemo dokaz da je bio otrovan. Nemamo ni dokaz da sigurno nije", rekao je.

Arafat je preminuo 11. studenoga u francuskoj vojnoj bolnici Percy, nedaleko od Pariza. Zbog strogih francuskih zakona o privatnosti, liječnici dosad nisu objavili uzrok njegove smrti, čime su dali povoda nagađanjima da su Arafata možda otrovali izraelski agenti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙