FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DRAŠKOVIĆ: HRVATSKA REAGIRALA NEDEMOKRATSKI

BEOGRAD, 22. studenog 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Srbije iCrne Gore Vuk Drašković je izjavio da je hrvatska vlast "reagiralanedemokratski" kada je osudila dvoje beogradskih studenata koji su sena glavnom trgu u Zagrebu fotografirali sa slikom četničkog vođe DražeMihajlovića.
BEOGRAD, 22. studenog 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković je izjavio da je hrvatska vlast "reagirala nedemokratski" kada je osudila dvoje beogradskih studenata koji su se na glavnom trgu u Zagrebu fotografirali sa slikom četničkog vođe Draže Mihajlovića.

Drašković je u nedjelju za BK televiziju komentirao privođenje troje beogradskih studenata koji su se u subotu fotografirali na Trgu bana Jelačića s Mihailovićevom slikom. "Hrvatska vlast je reagirala nedemokratski i neodgovarajuće na malu i nepotrebnu političku provokaciju, koja je, opet, izazvana zabranom igranja u Hrvatskoj košarkašu Partizana Milanu Guroviću", rekao je Drašković u emisiji "Telefakt".

Stevan Vranešević, Danja Božanić i Mirjana Đerković stigli su u subotu u Zagreb s još oko tristotinjak studenata iz Beograda na izložbu "Dora Maar i Picasso", u Klovićevim dvorima. Oni su se izdvojili iz skupine i na Jelačićevu trgu fotografirali sa slikom Draže Mihailovića.

U nedjelju navečer prvookrivljeni Vranešević nepravomoćno je osuđen na 15 dana zatvora, drugookrivljena Đerković osuđena je na pet dana zatvora, dok je protiv trećeokrivljene Božanić obustavljen postupak.

"To se nije smjelo dogoditi. Nisu smjeli biti osuđeni kaznom zatvora, bez obzira kolike su one. Sa svoje strane učinit ću sve da njih oboje odmah, što je moguće prije, budu pušteni na slobodu", rekao je Drašković za BK televiziju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙