FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIJELA KUĆA UVJERENA DA JE BUSH POBIJEDIO

ZAGREB/WASHINGTON, 3. studenog 2004. (Hina) - Američki predsjednikGeorge W. Bush uvjeren je da je pobijedio na izborima, ali ćepričekati sa službenom izjavom kako bi demokratu Johnu Kerryu dao"vremena da bolje promisli" o rezultatima, rekao je u srijedu šefureda američkog predsjednika Andrew Card, a prenijele su svjetskenovinske agencije.
ZAGREB/WASHINGTON, 3. studenog 2004. (Hina) - Američki predsjednik George W. Bush uvjeren je da je pobijedio na izborima, ali će pričekati sa službenom izjavom kako bi demokratu Johnu Kerryu dao "vremena da bolje promisli" o rezultatima, rekao je u srijedu šef ureda američkog predsjednika Andrew Card, a prenijele su svjetske novinske agencije.

"Uvjereni smo da je predsjednik Bush ponovo izabran s najmanje 286 elektorskih glasova", rekao je Card pristašama u Washingtonu.

Card je izjavio da Bush ima "statistički nedostižnu" prednost u Ohiou, jednoj od dviju država u kojima još nisu prebrojani svi glasovi i nije proglašen pobjednik.

Rezultati izbora ovise o rezultatima u državi Ohio, gdje Bush ima oko 137.000 glasova prednosti pred Kerryem ne računajući glasove odsutnih i provizornih birača. Kerryjev stožer odbio je priznati poraz u toj državi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙