FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI U IRAKU 30. SIJEČNJA

BAGDAD, 21. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Opći izbori u Iraku održatće se 30. siječnja sljedeće godine i na njima će Iračani izabratiprijelazni parlament koji će postaviti novu vladu i nadzirati pisanjenovog ustava, objavilo je u nedjelju izborno povjerenstvo.
BAGDAD, 21. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Opći izbori u Iraku održat će se 30. siječnja sljedeće godine i na njima će Iračani izabrati prijelazni parlament koji će postaviti novu vladu i nadzirati pisanje novog ustava, objavilo je u nedjelju izborno povjerenstvo.

"Izborno je povjerenstvo kao datum izbora u Iraku odredilo 30. siječnja", rekao je glasnogovornik povjerenstva Farid Ayar. Dosad se očekivalo da će se izbori održati 27. siječnja.

Prema planiranome rasporedu postupnoga iračkog prijelaza u demokraciju, nakon izbora u siječnju počinje pisanje novoga ustava, a onda će se organizirati referendum na kojem bi ustav trebao biti prihvaćen. Kad ustav bude prihvaćen, do kraja 2005. trebali bi se održati još jedni opći izbori.

Većinski šijiti u Iraku, koje je dugo ugnjetavao režim Sadama Huseina, sada traže da se izbori održe i prije roka, ali mnogi sunitski Arapi žele odgodu i prijete bojkotom izbora zbog nasilja u sunitskim područjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙