FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAIR NEĆE POVUĆI VOJNIKE IZ IRAKA

WASHINGTON/LIVERPOOL, 13. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Britanskipremijer Tony Blair izjavio je u petak kako neće popustiti i povućivojnike iz Iraka čak i ako se na njega bude vršio pritisak uoči izboraza treći mandat.
WASHINGTON/LIVERPOOL, 13. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blair izjavio je u petak kako neće popustiti i povući vojnike iz Iraka čak i ako se na njega bude vršio pritisak uoči izbora za treći mandat.

"Posve jasno sam dao do znanja da neću popustiti", rekao je Blair u intervjuu za ABC.

Blair je uvjeren da ga njegovo stajalište o Iraku neće stajati izbora. "Ne mislim da bi trebalo, no jednostavan odgovor na vaše pitanje jest da ne mijenjam stajalište u koje vjerujem", rekao je.

Blair je u Irak poslao 8.500 vojnika, što je najviše od britanskog sudjelovanja u Korejskom ratu prije 50 godina.

Britanski premijer u petak je u Washingtonu s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom razmatrao posljedice smrti palestinskog predsjednika Jasera Arafata po mirovni proces na Bliskom istoku.

Blair će u subotu u Liverpoolu nazočiti komemoraciji u spomen na Kennetha Bigleya, britanskog taoca kojemu su irački militanti prošloga mjeseca odrubili glavu.

Bigley (62) je u Iraku radio kao inženjer. Irački otmičari držali su ga u zatočeništvu tri tjedna, a pogubili su ga 7. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙