FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "POLITIKA" O POSJETU IVE SANADERA BEOGRADU

ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Beogradska "Politika" od srijede ukomentaru na posjet predsjednika hrvatske vlade Beogradu i "Danas" usvojim komentarima u srijedu ocjenjuje da je, unatoč problemima izprošlosti, susret Sanadera i Vojislava Koštunice pokazao da sudobrosusjedski odnosi Srbije i Hrvatske neizbježni i da obje zemljeimaju isti cilj, put u Europu.
ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Beogradska "Politika" od srijede u komentaru na posjet predsjednika hrvatske vlade Beogradu i "Danas" u svojim komentarima u srijedu ocjenjuje da je, unatoč problemima iz prošlosti, susret Sanadera i Vojislava Koštunice pokazao da su dobrosusjedski odnosi Srbije i Hrvatske neizbježni i da obje zemlje imaju isti cilj, put u Europu.

"Odnosi Srbije i Hrvatske moraju biti dobri, moraju krenuti dalje, a da se pri tome ne zaborave ni Jasenovac, niti 'Oluja'", kaže se u komentaru "Politike", te dodaje da "kako su naglasila dvojica premijera, Ivo Sanader i Vojislav Koštunica, odnosi tih zemalja od izuzetnog su značenja za stabilnost i napredak u regiji i krajnji cilj obiju država - približavanje europskim integracijama".

"Drugim riječima, dobrosusjedstvo je neizbježno", konstatira list, naglašavajući nadu da će povratak imovine izbjeglim Srbima i povlačenje vojske s granice, kako su to obećale dvije strane, pridonijeti tome da se i ostali problemi riješe mirno.

"Možda će ova nova stranica u odnosima, inicirana međuregionalnim povezivanjem koje već uveliko traje, zaista biti početak istinske normalizacije i prvi korak ka europskoj budućnosti dva susjeda koji su povezani i zemljopisom i poviješću", zaključuje "Politika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙