FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik luksemburške vlade u Mošćenici

MOŠĆENICA, 28. listopada 2004. (Hina) Predsjednik luksemburške vladeJean-Claude Juncker posjetio je danas u Mošćenici kod Petrinje poljerazminirano uz novčanu pomoć njegove vlade te je najavio da ćeLuksemburg i dalje pomagati razminiranje u Hrvatskoj.
MOŠĆENICA, 28. listopada 2004. (Hina) Predsjednik luksemburške vlade Jean-Claude Juncker posjetio je danas u Mošćenici kod Petrinje polje razminirano uz novčanu pomoć njegove vlade te je najavio da će Luksemburg i dalje pomagati razminiranje u Hrvatskoj.

"Cijenim vaš narod i žrtve koje ste dali za svoju slobodu. Za mene osobno i za državu Luksemburg obaveza je pomoći vašem narodu, posebno u uklanjanju mina i stvaranju sigurnosti na ratom zahvaćenim područjima", rekao je premijer Jean-Claude Juncker.

Luksemburška vlada financirala je razminiranje tog i još jednog minskog polja u Mošćenici, mjestu koje je tijekom rata bilo crta razdvajanja i u kojemu je od mina stradalo osam osoba.

U ime Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) na velikoj pomoći u razminiranju Hrvatske zahvalio je njegov ravnatelj Oto Jungwirth, koji je napomenuo da je luksemburška vlada do sada financirala razminiranje triju minskih polja - dvaju u Mošćenici kod Petrinje i jednoga u Komarevu kod Siska, darovavši Hrvatskoj za tu humanu namjenu 500 tisuća eura.

Na zgradi Mjesnog odbora u središtu Mošćenice svečano je otkrivena ploča zahvale luksemburškoj vladi, koju su podignuli stanovnici toga mjesta u znak zahvale na velikoj pomoći u razminiranju. Luksemburškoj vladi i njezinu predsjedniku Junckeru zahvalili su predsjednik Mjesnog odbora i zamjenik gradonačelnika Petrinje Darko Dumbović, sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙