FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KHARTUM OD VIJEĆA SIGURNOSTI TRAŽI PODRŠKU MIROVNIH NAPORA

KHARTUM, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Vlada u Khartumu nada se daće se Vijeće sigurnosti na sastanku 18. i 19. studenoga u Nairobijuizjasniti u korist mira u Sudanu nakon uspješnih pregovora.
KHARTUM, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Vlada u Khartumu nada se da će se Vijeće sigurnosti na sastanku 18. i 19. studenoga u Nairobiju izjasniti u korist mira u Sudanu nakon uspješnih pregovora.

"Nadamo se da će sastanak Vijeća sigurnosti u Nairobiju pridonijeti napredovanju mirovnih napora u Sudanu i da će rezultirati rezolucijom u korist globalnog mira, koji iskreno traži sudanska vlada", izjavio je u srijedu sudanski ministar vanjskih poslova Mustafa Osmane Ismail.

Sudanski ministar vanjskih poslova potvrdio je dolazak zamjenika sudanskoga premijera Alija Osmana Mohameda Taha na sastanak Vijeća sigurnosti na čelu izaslanstva koje je u ime vlade potpisalo sporazume iz Abuje.

Taha bi trebao Vijeću sigurnosti predati izvješće o mirovnim naporima koje poduzima sudanska vlada na jugu Sudana i u Darfuru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙