FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REGIONALNA KONFERENCIJA O SPREČAVANJU SUKOBA I IZGRADNJI MIRA

IGALO, 4. studenog 2004. (Hina) - U crnogorskom gradu Igalo u četvrtakje počela s radom regionalna balkanska Konferencija o sprečavanjusukoba i izgradnji mira.
IGALO, 4. studenog 2004. (Hina) - U crnogorskom gradu Igalo u četvrtak je počela s radom regionalna balkanska Konferencija o sprečavanju sukoba i izgradnji mira.

Ovu konferenciju organizirala je Nansen Dijalog Mreža za jugoistočnu Europu, uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, a okupila je 130 sudionika - predstavnika organizacija civilnog društva, medija, međunarodnih organizacija i vlada iz Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije te Srbije i Crne Gore.

Osnovni je cilj ove Konferencije, istaknuto je prigodom otvaranja, izrada regionalnog plana djelovanja na području izgradnje mira u idućih deset godina na prostoru jugoistočne Europe, a taj plan trebao bi biti predstavljen i u UN-u u srpnju 2005. godine.

Kako je naglasila voditeljica Nansen Dijalog Mreže iz Osijeka, Nikolina Svalina, cilj je pokušati uspostaviti dijalog na nacionalnoj i regionalnoj razini o ulozi civilnog društva u izgradnji mira, ali i o mogućnosti suradnje s ostalim sektorima društva jer je neophodno partnerstvo s ostalim segmentima društva te jasan plan i strategija bez kojih se ne može djelovati kvalitetno i učinkovito na tom području.

Tijekom trodnevnog rada sudionici će uz ostalo raspravljati o više tema, među kojima su obrazovanje u miru, uloga vjerskih zajednica u izgradnji te tranzicijski procesi i europske integracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙