FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUTIN POSJETIO UKRAJINU UOČI DRUGOG KRUGA IZBORA

ZAGREB/KIJEV, 12. studenoga 2004. (Hina) - Ruski predsjednik VladimirPutin posjetio je u petak Ukrajinu i tako pokazao podršku premijeru tezemlje uoči drugoga kruga predsjedničkih izbora.
ZAGREB/KIJEV, 12. studenoga 2004. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je u petak Ukrajinu i tako pokazao podršku premijeru te zemlje uoči drugoga kruga predsjedničkih izbora.

Iako je Putin premijera Viktora Janukoviča hvalio prije prvoga kruga, ovaj je put, uoči drugoga kruga 21. studenoga, ipak većinu dana proveo u razgovorima s ukrajinskim predsjednikom Leonidom Kučmom o prometnim vezama, ocjenjuje Reuters.

Janukoviča podupiru ukrajinske vlasti, a njegov je protivnik liberalni vođa oporbe Viktor Jušenko okrenut Zapadu, pa bi rezultati izbora mogli odrediti budućnost te bivše sovjetske republike.

U Kijevu poljski ministar vanjskih poslova Wlodzimierz Cimoszewicz vrši pritisak na vlasti kako bi odlučujuće glasovanje proteklo bez pogrešaka i nedemokratskih obilježja koja su obilježila prvi krug.

Iako se uspio sastati samo sa šačicom viših dužnosnika poljski je ministar rekao kako ukrajinski odnosi s Europom ovise o poštenim izborima.

Cimoszewicz je u Strasbourgu u srijedu od Norveške preuzeo predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe i tada je najavio da će ovaj tjedan posjetiti Ukrajinu i tražiti od predsjednika Leonida Kučme da se pobrine da drugi krug predsjedničkih izbora 21. studenoga u toj zemlji bude slobodan i pošten.

Ukrajinska prozapadna oporba optužuje premijera Viktora Janukoviča za lažiranje izbora i zastrašivanje protivnika na nedavno održanome prvom krugu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙