FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUŠČENKO POBIJEDIO U PRVOM KRUGU

KIJEV, 10. studenog 2004. (Hina) - Kandidat oporbe Viktor Juščenkovodi u prvom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini s 39,87 postoglasova pred kandidatom na vlasti Viktorom Janukovičem (39,32 posto),prema službenim rezultatima objavljenim u srijedu.
KIJEV, 10. studenog 2004. (Hina) - Kandidat oporbe Viktor Juščenko vodi u prvom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini s 39,87 posto glasova pred kandidatom na vlasti Viktorom Janukovičem (39,32 posto), prema službenim rezultatima objavljenim u srijedu.

Dva kandidata će se ponovno suočiti u drugom krugu 21. studenoga.

Prozapadni kandidat Juščenko dobio je podršku 11.125.000 birača 31. listopada, dok je Janukovič dobio 10.969.000 glasova, objavilo je središnje izborno povjerenstvo.

Zastupnik liberalne oporbene koalicije Naša Ukrajina Roman Zvarič izjavio je da bi Juščenko postigao bolji rezulatat da je glasanje bio pošteno. Sjedinjene Države i Europska unija kritizirale su izbore i nazvale ih nedemokratskim.

Juščenko, šef Naše Ukrajine drugi je iza Janukoviča nakon što je prošlog tjedna prebrojano nešto više od 97 posto glasova.

Viktor Juščenko (50) imao je jaku podršku zapadnih dijelova zemlje, poznatih po nacionalizmu, u središnjim pokrajinama i u Kijevu. Janukovič (54) je dobio 90 posto glasova u istočnim regijama i u području Odese i Krima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙