FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PEDESET TISUĆA PRISTAŠA JUŠČENKA PROSVJEDUJE U KIJEVU

KIJEV, 6. studenog 2004. (Hina/AFP) - Više od 50.000 pristaša oporbenogpredsjedničkog kandidata Viktora Juščenka okupilo se u subotu nasredišnjem trgu u Kijevu, usprkos zabrani gradskog poglavarstva, kakobi osudili "lažiranje" vlasti u prvom krugu predsjedničkih izbora izahtijevali da drugi krug ne bude izmanipuliran.
KIJEV, 6. studenog 2004. (Hina/AFP) - Više od 50.000 pristaša oporbenog predsjedničkog kandidata Viktora Juščenka okupilo se u subotu na središnjem trgu u Kijevu, usprkos zabrani gradskog poglavarstva, kako bi osudili "lažiranje" vlasti u prvom krugu predsjedničkih izbora i zahtijevali da drugi krug ne bude izmanipuliran.

Gotovo tri milijuna Ukrajinaca nije moglo sudjelovati u glasovanju zbog pogrešaka na izbornim listama, dok je oko 300 tisuća osoba moglo glasovati u nekoliko navrata zahvaljujući manipulacijama vlasti, kazao je Juščenko.

Prema privremenim rezultatima Izbornog povjerenstva, Juščenko je dobio 39,22 posto glasova u prvog krugu predsjedničkih izbora i trebao bi se u drugom krugu, 21. studenoga, suočiti s ukrajinskim premijerom Viktorom Janukovičem, vladinim kandidatom, koji ga je nadvisio zamalo, s 39,88 posto glasova.

EU, Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) i Sjedinjene Države kritizirali su nedemokratsko odvijanje ukrajinskih predsjedničkih izbora.

Prvi krug izbora na kojima se bira nasljednik sadašnjeg predsjednika Leonida Kučme održan je 31. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙