FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru nastavljen kongres hrvatskih znanstvenika

VUKOVAR,17. studenog 2004.(Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac najavio je kako će u prosincu Vlada na sjedniciu Vukovaru donijeti odluku o osnivanju Veleučilišta te pokretanju zaVukovar vrlo korisnih znanstveno-tehnoloških projekata.
VUKOVAR,17. studenog 2004.(Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac najavio je kako će u prosincu Vlada na sjednici u Vukovaru donijeti odluku o osnivanju Veleučilišta te pokretanju za Vukovar vrlo korisnih znanstveno-tehnoloških projekata.

Ministar je to rekao večeras na Prvom kongresu hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva koji je, uz sudjelovanje oko tisuću znanstvenika, među kojima 150 iz 17 zemalja svijeta, jučer počeo u Zagrebu, a nastavljen večeras u Vukovaru.

Također su govorili i vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i gradonačelnik Vladimir Štengl.

Svečanosti, nakon koje je nastavljen rad po sekcijama, nazočio je i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Andrija Habrang.

U okviru Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika u Vukovaru je večeras Osmi sabor Svjetskog zbora hrvatskih liječnika otvorio ministar Hebrang, podsjetivši kako je Svjetski zbor hvatskih liječnika osnovan 1991. s nakanom da okuplja hrvatske liječnike koji su morali napustiti domovinu i nastaniti se u inozemstvu.

"Liječnici su uvijek bili uzor u tome kako spojiti znanost i praksu. Voljeli bismo da se to prenese na sve ostale djelatnosti o kojima ovisi budućnost Hrvatske", poručio je Hebrang.

Prvi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva završava sutra kad bi u hotelu "Kunjevci" nedaleko od Vinkovaca sudionici trebali prihvatiti i zaključke i Deklaraciju koja bi, po riječima ministra Dragana Primorca, bila obvezujuća za Vladu te bi bila i put kojim bi se u budućnosti kretala hrvatska znanost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙