FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STRAW ODBACIO BROJKU OD STO TISUĆA UBIJENIH IRAČKIH CIVILA

LONDON, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Britanski ministar vanjskihposlova Jack Straw odbacio je u srijedu navode britanskih stručnjakaza zdravstvo o stotinjak tisuća civila koji su ubijeni tijekom napadana Irak, javlja AFP.
LONDON, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw odbacio je u srijedu navode britanskih stručnjaka za zdravstvo o stotinjak tisuća civila koji su ubijeni tijekom napada na Irak, javlja AFP.

U istraživanju objavljenom prošlog mjeseca u britanskom medicinskom časopisu Lancet tvrdi se da su žrtve u Iraku uglavnom bile žene i djeca koji su ubijeni u borbama od ožujka 2003. kada su američko-britanske snage ušle u Irak.

Straw je u priopćenju odbacio te brojke i uzvratio da su pouzdani jedino podaci prikupljeni u iračkim bolnicama. Dodao je da je u svakom sukobu teško raspolagati točnim i pouzdanim podacima o civilnim žrtavama.

"To posebno vrijedi za uvjete koji prevladavaju u Iraku", istaknuo je.

Kako navodi irački ministar zdravstva, 3.853 civila ubijena su u Iraku od 5. travnja do 5. listopada 2004. Usto je ranjeno 15.517 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙