FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TEŠKA ŽELJEZNIČKA NESREĆA KOD LONDONA, VIŠE POGINULIH

LONDON, 7. studenog 2004. (Hina/AFP) - U sudaru ekspresnog putničkogvlaka na liniji London-Plymouth i automobila, do koje je došlo usubotu navečer u blizini Readinga zapadno od Londona, poginulo je"više" osoba, a oko 150 je ozlijeđeno, rekao je John Divall, voditeljhitne službe bolnice Royal Berkshire.
LONDON, 7. studenog 2004. (Hina/AFP) - U sudaru ekspresnog putničkog vlaka na liniji London-Plymouth i automobila, do koje je došlo u subotu navečer u blizini Readinga zapadno od Londona, poginulo je "više" osoba, a oko 150 je ozlijeđeno, rekao je John Divall, voditelj hitne službe bolnice Royal Berkshire.

Glasnogovornica lokalne policije rekla je da je nakon sudara iz tračnica iskočilo najmanje devet vagona, te potvrdila da je u nesreći bilo poginulih.

"Najmanje devet vagona je iskočilo iz tračnica. Mnogo ljudi je ozlijeđeno, a dosta ih je ostalo zarobljeno u vagonima. Ima i smrtnih slučajeva. Zasad nije poznat točan broj mrtvih", rekla je glasnogovornica policije.

BBC je javio da su najmanje dvije osobe poginule.

Po riječima Divalla, oko 150 osoba ozlijeđeno je u nesreći, a još je šest osoba priklješteno u vagonima.

Do nesreće je došlo na neobilježenom željezničkom prijelazu u blizini sela Ufton Nervet, 50-ak kilometara od glavnoga grada, na liniji koja povezuje londonsku postaju Paddington i željezničku postaju Plymouth, na jugozapadu Engleske.

Kompozicija koja pripada tvrtki First Great Western udarila je u vozilo i iskočila iz tračnica.

Policija je naglasila da je do nesreće došlo dok se vlak kretao brzinom od 160 kilometara na sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙