FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Postignut dogovor o formiranje nove vlade

PRIŠTINA,17.studenoga 2004.(Hina) - Demokratski Savez Kosova, strankakoja je dobila najviše glasova na parlamentarnim izborima 23.listopada, objavio je u srijedu da je postigao dogovor o postizbornojkoaliciji što će omogućiti formiranje kosovskih institucija.
PRIŠTINA,17.studenoga 2004.(Hina) - Demokratski Savez Kosova, stranka koja je dobila najviše glasova na parlamentarnim izborima 23. listopada, objavio je u srijedu da je postigao dogovor o postizbornoj koaliciji što će omogućiti formiranje kosovskih institucija.

Demokratski savez Kosova (DSK) ima u novom parlamentu 47 od 120 zastupničkih mjesta a njegovi koalicijski partneri bit će Alijansa za budućnost Kosova koja ima 9 zastupničkih mjesta i Albanska demokršćanska partija s dva zastupnička mjesta. Postignut je i dogovor da u vladajuću koaliciju uđu i predstavnici nesrpskih nacionalnih manjina.

Očekuje će da će predsjednik DSK Ibrahim Rugova po drugi put preuzeti dužnost predsjednika Kosova i da će premijersko mjesto pripasti Ramushu Haradinaju, predsjedniku Alijanse za budućnost Kosova.

U oporbi će biti Demokratska Partija Kosova Hashima Thaqia, druga politička snaga na Kosovu s 30 dobijenih zastupničkih mjesta i Građanska inicijativa "Ora" Vetona Surroia. Ove stranke najavljuju da će kosovski parlament prvi put imati jaku oporbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙