FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOVO: JOŠ UVIJEK BEZ DOGOVORA O MOGUĆIM KOALICIJAMA

PRIŠTINA,17. studenoga 2004(Hina) - Političke stranke na Kosovu, kojesu dobile najviše glasova na parlamentarnim izborima 23. listopada,još uvijek nisu postigle dogovor o mogućim koalicijama za formiranjevlade.
PRIŠTINA,17. studenoga 2004(Hina) - Političke stranke na Kosovu, koje su dobile najviše glasova na parlamentarnim izborima 23. listopada, još uvijek nisu postigle dogovor o mogućim koalicijama za formiranje vlade.

Čelnici četiri vodeće političke stranke, Demokratskog saveza Kosova (Ibrahim Rugova), Demokratske partije Kosova (Hashim Thaqi), Alijanse za budućnosti Kosova (Ramush Haradinaj) i Građanske inicijative Ora (Veton Surroi), još uvijek su daleko od dogovora o koaliciji i formiranju nove vlade.

Predsjednik Kosova i čelnik Demokratskoga saveza Kosova Rugova još uvijek se nije izjasnio o tome hoće li ova vodeća albanska stranka, koja je dobila 47 zastupničkih mjesta u novom kosovskom parlamentu, predložiti platformu za upravljanje.

Potpredsjednik Demokratske partije Kosova, Hajredin Kuqi, jedan od čelnika druge po snazi političke stranke, s 30 osvojenih mjesta u novom parlamentu, izjavio je da je ta stranka predložila svog čelnika Hashima Thaqija za kandidata za novog kosovskog premijera. Predstavnici Alijanse za budućnost Kosova, s devet osvojenih zastupničkih mjesta, već su ranije predložili svog čelnika Ramusha Haradinaja kao svog kandidata za premijera.

Četvrta politička snaga, Građanska iniciajtiva Ora, koju vodi Veton Surroi i koja je dobila sedam zastupnika, već je najavila kako će biti u oporbi.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen Petersen i zapadni diplomati na Kosovu pozvali su kosovske političke čelnike da čim prije formiraju nove kosovske institucije, pred kojima stoje veliki zadaci poput provedbe standarda za Kosovo i decentralizacija vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙