FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: OTVORENA NOVA HLADNJAČA

SPLIT, 22. listopada 2004. (Hina) - U Sjevernoj luci u Splitu danas jeotvorena hladnjača, izgradnju koje su zajednički financirali LukaSplit, splitska tvrtka "Trast" i tuzlanska tvrtka "Senceri 21" izBiH.
SPLIT, 22. listopada 2004. (Hina) - U Sjevernoj luci u Splitu danas je otvorena hladnjača, izgradnju koje su zajednički financirali Luka Split, splitska tvrtka "Trast" i tuzlanska tvrtka "Senceri 21" iz BiH.

Direktor Sjeverne luke Dragan Žanetić kazao je da je nova hladnjača, namijenjena skladištenju južnog voća, plod jednogodišnjih dogovora Luke i njezinih partnera, jer sama Luka za to nije imala dostatno novca. Stoga je u zajednički posao uložila prostor, a splitska i tuzlanska tvrtka po 250 tisuća eura.

Nova hladnjača, kazao je Žanetić, može smjestiti oko dvije tisuće tona južnog voća, a samo ove godine kroz njezina će skladišta proći više od 30 tisuća tona banana. Tako će Luka, koja se u poslovanju oslanja uglavnom na skladištenje banana, znatno povećati svoju konkurentnost na tržištu, kazao je Žanetić.

Službenom otvorenju nove hladnjače, koja je neko vrijeme bila u pokusnoj uporabi, nazočio je i državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Branko Bačić, koji je istaknuo kako je Vlada prepoznala važnost luka pa je samo ove godine za lučki sustav izdvojila oko sto milijuna kuna.

(Hina) xmerc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙